Ново:
Магнитен куб FanXin
Кодиращ робот Трибо
Хидравлична длан
Глобус лампа
Катинар с отпечатък
Конус светлина
Хамелеон - лампа
Най-малкото барбекю
Механични модели
Клетката на Рубик
Индукционен дрон

Лубрикант за пъзели - Cube Lube
Cube LUBE 20ml
Цени:
Adheron Lite -   7.00 лв
Adheron Standart -   7.00 лв
Lubest XMT-10 - 11.00 лв
Lubest PRO - 12.00 лв
Adheron Heavy -   8.00 лв
ImageИ най-технологичният куб не е достатъчно добър без подходящо смазване. Изборът на правилния лубрикант ще го направи по-бърз или по-плавен, в зависимост от нуждите ви - скорост или контрол. Това, също така, ще удължи живота на пъзела, а заниманията с него ще са много по-приятни.
Adheron Lite
Смазка на силиконова основа с нисък вискозитет. Тя намалява чувството за сухота при въртене на пъзели и придава мекота на движенията. Подходяща е за кубове, които не се държат добре когато са сухи и им трябва известно забързване..
Adheron (Standart)
Лубрикантът е с нисък към среден вискозитет, който премахва хрупкавостта в куба, прави движенията гладки и поддържа пъзела стабилен без да променя скоростта.
Lubest XMT-10
Вискозитетът на този лубрикант е среден, а скоростта, която придава на куба е голяма. Драстично намалява триенето между елементите и елиминира сухотата. Това е издържащо продължително време масло за високи скорости. Препоръчва се за кубове с повече слоеве, а малките може да нарави прекалено неконтролируеми.
Lubest PRO
Смазка с висок вискозитет за съществено увеличаване на скоростта, без да прави куба неконтролируем, и с продължително действие. Предназначена за кубове от висок клас и настойката им за състезания.
Adheron Heavy
Силиконова смазка с много висок вискозитет, която има силен забавящ ефект при трудно контролируеми кубове. Подходяща за върховите модели на GAN и MoYu, също така за кръста в основата и при скърцащи пружинки. Слага се по съвсем малко - може би капка или две и се развърта добре за равномерно разнасяне.

Смазките с по-висок вискозитет правят куба по-контролируем, докато тези с по-нисък - по-бърз. Счита се, че за кубове с по-малки размери (2x2, 3x3) е подходящо масло с по-голям вискозитет, докато за кубове с повече елементи (4x4 и повече) е подходящо масло с по-нисък вискозитет. За смазване на кръста и пружинките са подходящи по-тежките, а за външните елементи - по-леките лубриканти.

Винаги внимавайте какво количество масло слагате! Прекалено много масло може да направи куба ви доста бавен и ще е трудно да го почистите. Слагайте по една-две капки, развъртайте куба добре, за да разпределите маслото равномерно. Ако след това чувствате, че е нужно още, добавете само една капка. Помнете, че е лесно да добавите масло, но е трудно да го отстраните.

СМЕСВАНЕ НА РАЗЛИЧНИ ЛУБРИКАНТИ
Вманиачените на тема смазване предлагат използването на два типа масла върху един куб: първо се слага това с по-голям вискозитет, което ще направи куба контролируем. След като го развъртите добре и се убедите, че маслото се е разпределило равномерно върху всички триещи се повърхности, добавяте 1-2 капки масло с нисък вискозитет. То прави куба извънредно бърз, като че е под влияние на стероиди! Като правило: тежките силиконови лубриканти издържат повече, докато леките са с по-малка трайност, което означава, че на едно смазване с тежък ще се падат няколко с по-лек. Този метод на смазване се препоръчва за запознати със свойствата на различните масла и знаещи какво точно искат да постигнат.

КОЛИЧЕСТВО И НАЧИН НА ПОЛАГАНЕ НА МАСЛОТО
Завъртете едната страна така, че да се покаже колкото се може повече от триещата се повърхност. Може да разтворите елементите, за да получите по-добър достъп до вътрешността. Капнете една-две капки в противоположни страни и развъртете енергично. Както вече споменахме, 1-2 капки вършат прекрасна работа, когато са поставени както трябва, поне за кубове 2x2 и 3x3. За пъзели с по-големи размери е логично да се ползва малко повече, като къде точно да капнете може да се окаже сложна логическа задача. Трябва да намазните всички триещи се повърхности без да прекалите с количеството. Помислете как ще се движат елементите при разбъркване на куба и по какъв начин маслото ще се разпредели равномерно. Капнете няколко капки, така че след развъртане да не остане непокрито място.

Забележки
- В случай, че кубът е зацапан, има прашинки от пластмасата или други замърсители, силно се препоръчва преди смазване да го разглобите и да избършете добре всички части с кърпа или салфетка, докато останат напълно чисти. Сглобете и преминете към смазването.
- Когато смазвате куб със стикери, внимавайте лубрикантът да няма контакт с лепенките, понеже това може да доведе до избледняването им и дори до тяхното отлепване.

КАКВО ДА НЕ ИЗПОЛЗВАТЕ ЗА СМАЗВАНЕ НА КУБА

Оценка: ImageImageImageImageImage

 

Ново:
Най-малката прахосмукачка
Конус тоалетна
Ледена халба
Настолна боксова круша
Най-малката боксова круша
Количка с жестово управление
Мондрианови блокчета
Дартс с капачки
Магнитен дартс
Безжично зарядно
|Джаджи|Лайфстайл|Игри|Светлина|За офиса|На открито|Пъзели|
|Начало|За нас|Корп. клиенти|Магазин|Доставка|Поръчка|
горе
Copyright © 2006-2021 All rights reserved