Ново:
Йо-йо начинаещи
Йо-йо напреднали
Йо-йо лууп
Кендама
Catchy кендама
Зарядно за автомобил
Заряден блендер
Пушилня за уиски
Уиски пура комплект
Текила декантер
Поп дартс

Mirror 2x2 Cube
YongJun Mirror 2x2
Цена: 12.00 лв
Image
Това е един класически 2х2, при който кръста в основата е изместен и вече не е в центъра, а на различно разстояние от всяка страна. Поличава се куб, при който всеки елемент е с различна ширина, височина и дълбочина. 
Решава се, като се ползват формулите от 2х2, но вместо да работите с различни цветове, ще се борите с комбинации от форми.

Mirror 3x3 Cube
YongJun Mirror 3x3
Цена: 14.00 лв
Image
Както при горния вариант, това е един класически куб, този път с размер 3х3, при който осите са изместени от центъра. Само след няколко произволни движения от нареден кубът става разкривен и нереалистично изглеждащ.
В разбъркан вариант той представлява безформена, но приятно изглеждаща буца от кубични частици, като целта е да възстановите формата на правилен куб. За всички, които са запознати с формулите за подреждане на стандартния куб на Рубик, това ще е преживяване в едно изцяло ново измерение.

Fisher Cube
MoFang JiaoShi Fisher
Цена: 15.00 лв
Image
Хронологично първият шейп мод на класическия куб, изобретен е от Tony Fisher. При него осевата система е завъртяна на 45º около вертикалната ос и така елементите на горния слой, които изглеждат като ъглови, са всъщност периферни, а тези, които се намират в периферията, са всъщност ъгловите от гледна точка на логиката на нареждане.
Във втория слой елементите с два цвята са всъщност централните и ориентацията им има значение при нареждане. За сметка на това ориентацията на ъгловите (с един цвят) няма значение.

Windmill 3x3 Cube
QiYi Windmill
Цена: 15.00 лв
Image
При този пъзел осевата система е завъртяна на около 30º около вертикалната ос. Името му идва от шарките на горната и долната страна, които приличат на вятърна мелница. Тъй като при завъртането на кръста, срезовете на горната и долната страна минават точно през върховете на куба, той няма същински ъглови елементи, т.е. такива с три цвята.
Елементите, които са с триъгълна форма на горната и долна страни са "имагинерните" ъглови елементи и при нареждане с тях трябва да се отнасяме като с такива. Елементите с трапецовидна форма са всъщност периферни.

Axis 3x3 Cube
YJ New Axis 3x3
Цена: 15.00 лв
Image
Един от най-предизвикателните шейп модове на 3x3, при него и трите оси са изместени от нормалното си положение, като са насочени към върховете на куба. По този начин елементите, които би трябвало да са централни (въртящи се единствено около оста си), са с два цвята и се намират в периферията до върховете.
Има два ъглови елемента, които са стандартни - с три цвята и шест, които са с един цвят - триъгълните. Елементите, които би трябвало да са периферни, също са два вида - с два цвята и само с един - трапецовидните.

Изместването на осите е еднакво и за шестте от тях, което придава симетричност на пъзела, но не се заблуждавайте, че е лесен за решаване. Още с първото движение кубът загубва формата си и разбъркан изглежда доста обезкуражаващо. При нареждане ориентацията на всеки елемент има значение.

Axis 4x4 Cube
FanXin Axis 4x4
Цена: 26.00 лв
ImageШейп мод на куба 4x4, при който и трите оси са изместени от стандартната си ориентация. По-голямата версия на върховното предизвикателство Axis 3x3. Движенията са изключително гладки, пъзелът е създаден на основата на MoYu AoSu, но тук свършват добрите новини.
Вижте ревю от
Image
За да го завършите, ще ви трябва освен да можете безпроблемно да решавате стандартния 4x4, да имате въображение и доста упоритост. Ориентацията на всеки елемент има значение, както и позицията му. Дори елементи с еднаква външна повърхност не могат да разменят местата си, понеже вътрешната им част е различна.

Какво представляват
шейп модовете?

Повечето от тях са модификация на стандартни кубове и показват колко разнообразна може да бъде вселената на ротационните пъзели. Те демонстрират как пъзели с идентични механизми могат да бъдат превърнати в изцяло нови предизвикателства, само с лека повърхностна модификация. Ако приемем, че класическият куб е разрязан в трите посоки на три равни слоя, то при шейп модовете обикновено разрезите са изместени или завъртени в някаква посока. С други думи, кръстът в средата на куба е завъртян около една или около две от осите. Всички шейп-модове променят формата си при разбъркване.

При решаването им не забравяйте, че това са просто модификации на класически куб, обърнете внимание на връзките между тях и различните им особености. Всяка от тези особености е нещото, което има най-голямо значение.

Вътрешните механизми на всички са взети от скоростни кубове, така че, както би трябвало да се очаква, движенията са много гладки, а пъзелите - стабилни.


Оценка: ImageImageImageImageImage

 

Ново:
Руло синтезатор
Руло барабани
Микро прожектор
Алкохол тестер
Астронавт прожектор
Шестоъгълен клотски
Надпреварата на Рубик
Джънк Роботи
Спийдшот
Гласово имитиращи роботи
|Джаджи|Лайфстайл|Игри|Светлина|За офиса|На открито|Пъзели|
|Начало|За нас|Корп. клиенти|Магазин|Доставка|Поръчка|
горе
Copyright © 2006-2024 All rights reserved