Ново:
Кодиращ робот Трибо
Хидравлична длан
Глобус лампа
Катинар с отпечатък
Конус светлина
Хамелеон - лампа
Най-малкото барбекю
Механични модели
Клетката на Рубик
Индукционен дрон
Летяща пчела

Cube Lube
И най-технологичният куб не е достатъчно добър без подходящо смазване. Изборът на правилния лубрикант ще го направи по-бърз или по-плавен, в зависимост от нуждите ви - скорост или контрол. Това, също така, ще удължи живота на пъзела, а заниманията с него ще са много по-приятни.

Смазките за кубчета се делят на две основни групи: гъсти (с по-голям вискозитет, наречени силиконови) и редки (с по-малък вискозитет, наречени водни). Силиконовите са прозрачни, образуват гъста капка върху повърхността. На практика и редките мазила са на силиконова основа, но са бели на цвят, приличат на мляко и са по-течни. Те се разстилат по-лесно върху повърхността. Силиконовите правят куба по-контролируем, докато водните - по-бърз.

MARU LUBE 10ml
Цена: 7.00 лв
ImageБял на цвят лубрикант с нисък вискозитет, той е отличният избор за повечето ентусиасти, които искат да забързат куба си. Нужни са само една или две капки. Ефектът се забелязва веднага, маслото остава на тънък слой върху елементите и ефектът от едно смазване трае повече от седмица, дори при интензивна употреба.
Първият и най-популярен лубрикант, произвеждан специално за пъзели. Подходящ е за кубове с произволни размери от 2x2 до най-големите.

Z-LUBE 10ml
Цена: 4.00 лв
ImageОсновният конкурент на Maru Lube, това е бял на цвят лубрикант с нисък вискозитет. Препоръчва се да бъде използван преди състезания и работи най-добре, когато кубът не е съвсем изсъхнал от предишни смазвания. Смята се, че е много подходящ и за нови пъзели, като улеснява процеса на разработването им за високи скорости.

QIYI LUBE 3ml
Цена: 5.00 лвImageImage
ImageСиликонов лубрикант с близък до средния вискозитет, напълно прозрачен и дълготраен, който ще вдъхне нов живот на куба ви. Той също така прави куба по-контролируем, без да компрометира скоростта.

MOYU LUBE V1 5ml
Цена: 8.00 лвImageImage
ImageСиликонов прозрачен лубрикант с висок вискозитет, предназначен да направи свръх-бързи кубове по-контролируеми. Поставя се 1 капка върху триещите се повърхности и е много дълготраен.

MOYU LUBE V2 5ml
Цена: 4.00 лв
ImageПротивоположност на V1, това е бял на цвят лубрикант с нисък вискозитет, който забързва куба и го прави почти неконтролируем в началото. След известно развъртане, ефектът намалява до приемливо ниво, като пъзелът остава бърз и контролируем.
 
GAN STANDARD LUBE 10ml
ImageImageЦена: 10.00 лв
ImageМасло със сравнително нисък вискозитет и прозрачна консистенция. Прави куба стабилен и не го забързва прекалено. Тази смазка е използвана фабрично във всички кубове на GAN и се препоръчва за последващите им смазвания.

 
Счита се, че за кубове с по-малки размери (2x2, 3x3) е подходящо масло с по-голям вискозитет, докато за кубове с повече елементи (4x4 и повече) е подходящо масло с по-малък вискозитет. За смазване на кръста и пружинките са подходящи по-тежките, а за външните елементи - по-леките лубриканти.

Винаги внимавайте какво количество масло слагате! Прекалено много масло може да направи куба ви доста бавен и ще е трудно да го почистите. Слагайте по една-две капки, развъртайте куба добре, за да разпределите маслото равномерно. Ако след това чувствате, че е нужно още, добавете само една капка. Помнете, че е лесно да добавите масло, но е трудно да го отстраните.

СМЕСВАНЕ НА РАЗЛИЧНИ ЛУБРИКАНТИ
Вманиачените на тема смазване предлагат използването на два типа масла върху един куб: първо се слага това с по-голям вискозитет, което ще направи куба контролируем. След като го развъртите добре и се убедите, че маслото се е разпределило равномерно върху всички триещи се повърхности, добавяте 1-2 капки масло с нисък вискозитет. То прави куба извънредно бърз, като че е под влияние на стероиди! Като правило: тежките силиконови лубриканти издържат повече, докато леките, водни са с по-малка трайност, което означава, че на едно смазване с гъст, ще се падат няколко с по-течен. Този метод на смазване се препоръчва за запознати със свойствата на различните масла и знаещи какво точно искат да постигнат.

КОЛИЧЕСТВО И НАЧИН НА ПОЛАГАНЕ НА МАСЛОТО
Завъртете едната страна така, че да се покаже колкото се може повече от триещата се повърхност. Може да разтворите елементите, за да получите по-добър достъп до вътрешността. Капнете една-две капки в противоположни страни и развъртете енергично. Както вече споменахме, 1-2 капки вършат прекрасна работа, когато са поставени както трябва, поне за кубове 2x2 и 3x3. За пъзели с по-големи размери е логично да се ползва малко повече, като къде точно да капнете може да се окаже сложна логическа задача. Трябва да намазните всички триещи се повърхности без да прекалите с количеството. Помислете как ще се движат елементите при разбъркване на куба и по какъв начин маслото ще се разпредели равномерно. Капнете няколко капки, така че след развъртане да не остане непокрито място.

Забележки
- В случай, че кубът е зацапан, има прашинки от пластмасата или други замърсители, силно се препоръчва преди смазване да го разглобите и да избършете добре всички части с кърпа или салфетка, докато останат напълно чисти. Сглобете и преминете към смазването.
- Когато смазвате куб със стикери, внимавайте лубрикантът да няма контакт с лепенките, понеже това може да доведе до избледняването им и дори до тяхното отлепване.

КАКВО ДА НЕ ИЗПОЛЗВАТЕ ЗА СМАЗВАНЕ НА КУБА

Оценка: ImageImageImageImageImage

 

Ново:
Най-малката прахосмукачка
Конус тоалетна
Ледена халба
Настолна боксова круша
Най-малката боксова круша
Количка с жестово управление
Мондрианови блокчета
Дартс с капачки
Магнитен дартс
Безжично зарядно
|Джаджи|Лайфстайл|Игри|Светлина|За офиса|На открито|Пъзели|
|Начало|За нас|Корп. клиенти|Магазин|Доставка|Поръчка|
горе
Copyright © 2006-2020 All rights reserved