Нови артикули
Микроскоп за телефон
Широкоъгълен обектив
3D обектив
Суинги-тинги
Книга-сейф
Професорски пластилин
Синоптична стъкленица
Термос – обектив
Инфинити куб
Нелепа кутия
Антистрес гъба
Магнитна стойка
Часовник TIX
Ivy Cube
Контролер за VR
GAN AIR
Фиджет куб
Светещ пинарт

Windmill Cube
Цена: 12.00 лв
Image
При този пъзел осевата система е завъртяна на около 30º около вертикалната ос. Името му идва от шарките на горната и долната страна, които приличат на вятърна мелница. Тъй като при завъртането на кръста, срезовете на горната и долната страна минават точно през върховете на куба, той няма същински ъглови елементи, т.е. такива с три цвята.
Елементите, които са с триъгълна форма на горната и долна страни са "имагинерните" ъглови елементи и при нареждане с тях трябва да се отнасяме като с такива. Елементите с трапецовидна форма са всъщност периферни.

Mirror Windmill
Цена: 12.00 лв
Image
Това е една интересна комбинация на Windmill и Mirror Cube. Осевата система е завъртяна на 30º, около вертикалната ос, а слоевете са с различна дебелина.
Не е много труден за решаване, като се има предвид, че има значение само ориентацията на елементите, а не и местоположението им (стига да са в правилния слой).

Crazy Windmill
Цена: 25.00 лв
Image
При този куб, освен 30-градусовото завъртане на кръста около вертикалната ос, тя е наклонена леко, така че централните елементи на всички страни са изместени от нормалните си позиции. По тази причина ориентацията на всеки център има значение, като всъщност това е и цялата трудност на пъзела,
като се изключи промяната на формата му при разбъркване. При този шейп мод ъгловите елементи имат три цвята, периферните - два, а центровете - един, така че в основни линии се държи като нормален 3x3 и не е много по-труден за решаване.

New Fisher Cube
Цена: 12.00 лв
Image
Това е хронологично първият шейп мод на класическия куб, изобретен е от Tony Fisher. При него осевата система е завъртяна на 45º около вертикалната ос и така елементите на горния слой, които изглеждат като ъглови, са всъщност периферни, а тези, които се намират в периферията,
са всъщност ъгловите, от гледна точка на логиката на нареждане. Във втория слой елементите с два цвята са всъщност централните и ориентацията им има значение при нареждане. За сметка на това ориентацията на ъгловите (с един цвят) няма значение.

Crazy Fisher
Цена: 25.00 лв
Image
По-предизвикателна версия на стандартния Fisher, като освен 45-градусовото завъртане на кръста около вертикалната ос, тя е наклонена с около 30º, при което кубът губи симетричността си.
Средният слой вече не е хоризонтално разположен, а централните елементи на бялата и жълтата страна не се намират в средата. Резултатът е, че при нареждане, ориентацията на всеки елемент има значение.

Axis Cube
Цена: 26.00 лв
Image
Един от най-предизвикателните шейп модове на 3x3, при него и трите оси са изместени от нормалното си положение, като са насочени към върховете на куба. По този начин елементите, които би трябвало да са централни (въртящи се единствено около оста си), са с два цвята и се намират в периферията до върховете.
Има два ъглови елемента, които са стандартни - с три цвята и шест, които са с един цвят - триъгълните. Елементите, които би трябвало да са периферни, също са два вида - с два цвята и само с един - трапецовидните.

Изместването на осите е еднакво и за шестте от тях, което придава симетричност на пъзела, но не се заблуждавайте, че е лесен за решаване. Още с първото движение кубът загубва формата си и разбъркан изглежда доста обезкуражаващо. При нареждане ориентацията на всеки елемент има значение.

Axis Cube 4x4
Цена: 48.00 лв
ImageШейп мод на куба 4x4, при който и трите оси са изместени от стандартната си ориентация. По-голямата версия на върховното предизвикателство Axis 3x3. Движенията са изключително гладки, пъзелът е създаден на основата на MoYu AoSu, но тук свършват добрите новини.
За да го завършите, ще ви трябва освен да можете безпроблемно да решавате стандартния 4x4, да имате въображение и доста упоритост. Ориентацията на всеки елемент има значение, както и позицията му. Дори елементи с еднаква външна повърхност не могат да разменят местата си, понеже вътрешната им част е различна.

Какво представляват
шейп модовете?
Повечето от тях са модификация на стандартния куб 3x3 и показват колко разнообразна може да бъде вселената на ротационните пъзели. Те демонстрират как пъзели с идентични механизми могат да бъдат превърнати в изцяло нови предизвикателства, само с лека повърхностна модификация. Ако приемем, че класическият куб е разрязан в трите посоки на три равни слоя, то при шейп модовете обикновено разрезите са изместени (огледален куб) или завъртени в някаква посока. С други думи, кръстът в средата на куба е завъртян около една или около две от осите. Всички шейп-модове променят формата си при разбъркване.

При решаването им не забравяйте, че това са просто модификации на класически куб, обърнете внимание на връзките между тях и различните им особености. Всяка от тези особености е нещото, което има най-голямо значение.

Вътрешните механизми са взети от скоростни кубове MoYu, така че, както би трябвало да се очаква, движенията са много гладки, а пъзелите - стабилни.


Оценка: ImageImageImageImageImage


Нови артикули
Скеч таб
Пантофи за микровълнова
Нечуплива чаша
Куб-часовник
Антистрес банан
Geromag - играта
Скоростен куб на Рубик
Пясъчен звяр
Вълшебна пръчица
Стек чашки
Радио-количка
Скален катерач
Високоскоростно бъги
3D нощна лампа
FangYuan 3x3
Teraminx
WeiLong GTS V2
Атом
|Джаджи|Лайфстайл|Игри|Светлина|За офиса|На открито|
|Начало|За нас|Корп. клиенти|Магазин|Доставка|Поръчка|
горе
Copyright © 2006-2016 All rights reserved